Tropisk mangodrink med rom och kokos
31 jan, 2017
AvRedaktionen
Den här drinken smakar sol och semester. Om man inte vill ha alkohol i sina drinkar är det bara att utesluta romen. Den frysta mangon gör drinken iskall direkt utan att det behövs isbitar!
Annons
10 små glas
Tid: 30 minuter
Du behöver:
200 g fryst mango (i bitar)
5 dl ananasjuice
12 cl ljus rom
2 msk florsocker
2 msk hett vatten
kokosflingor (till kanten på glaset)
Gör så här:
Mixa den frysta mangon med lite av juicen så att den blir helt slät. Tillsätt resten av juicen och rommen, blanda väl.
Lös upp florsockret i vattnet och slå upp sockervattnet på ett fat. Häll kokosen i en skål och doppa först kanten på glasen i sockervattnet och sedan i kokosen för att få till den fina kokoskanten som också smakar väldigt gott! Häll upp i glasen och njut!
Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling
Annons