Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tryffelrostad ­brysselkål med apelsin och pistasch­nötter

24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på tryffelrostad brysselkål med apelsin och pistaschnötter
Lisa Björner
Pigga upp vilket bord som helst med tryffelrostad brysselkål med apelsin, pistaschnötter och tranbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Tryffelrostad ­brysselkål med apelsin och pistasch­nötter

Grön och fräsch sallad.

Grönt och fräscht blir det med tryffelrostad blomkål med apelsin och pistaschnötter
Lisa Björner
Annons

8 bufféportioner

Du behöver:

500 g brysselkål
1–2 msk olivolja
Några stänk tryffelolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1/2–1 apelsin, rivet skal
1/2 dl pistaschnötter
1/2 dl torkade tranbär
Färsk körvel eller annan ört

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela brysselkålen på mitten och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och tryffelolja och strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills gyllene.
  2. Rosta under tiden pistaschnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme. Låt svalna. Hacka sedan grovt.
  3. Ta ut brysselkålen och lägg upp på ett vackert fat. Stänk ev över lite mer tryffelolja, riv över skal av apelsin och strö över rostade hackade pistaschnötter och torkade tranbär. Toppa med körvel och avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons