Tryffelrostad brysselkål med apelsin och pistaschnötter
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Pigga upp vilket bord som helst med tryffelrostad brysselkål med apelsin, pistaschnötter och tranbär.
Annons
Tryffelrostad brysselkål med apelsin och pistaschnötter
Grön och fräsch sallad.
Annons
8 bufféportioner
Du behöver:
500 g brysselkål
1–2 msk olivolja
Några stänk tryffelolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1/2–1 apelsin, rivet skal
1/2 dl pistaschnötter
1/2 dl torkade tranbär
Färsk körvel eller annan ört
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Dela brysselkålen på mitten och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och tryffelolja och strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills gyllene.
- Rosta under tiden pistaschnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme. Låt svalna. Hacka sedan grovt.
- Ta ut brysselkålen och lägg upp på ett vackert fat. Stänk ev över lite mer tryffelolja, riv över skal av apelsin och strö över rostade hackade pistaschnötter och torkade tranbär. Toppa med körvel och avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons