Tunnbrödsrulle med potatis, färskost & brännvinssill
22 maj, 2016
AvRedaktionen
En tunnbrödsrulle de luxe med brännvinssill som blir extra snygg med färskost och gräslökshack.
Annons
8 rullar
20 minuter + tid för vila
Du behöver:
2 burkar brännvinssill (à 275 g)
2 potatisar (ca 175 g) (kokta, kalla och tärnade)
2 msk dill (hackad)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 mjuka tunnbröd
Garnering:
200 g färskost
2 1/2 dl hackad gräslök
1/2 citron (rivet skal)
Gör så här:
Häll sillen i ett durkslag och låt lagen rinna av. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop dem. Rulla in rullarna i plastfolie och låt ligga kallt, gärna över natten så att smakerna hinner sätta sig. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i den hackade gräslöken. Skär varje rulle i 4 bitar. Garnera.
Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons