TV-dinner: Arepas från "Narcos"
4 personer, 12 st
Arepas
2 ägg
7 dl vatten, fingervarmt
½ tsk salt
7 dl majsmjöl, vi har använt P.A.N. Harina de maíz blanco
2 dl rapsolja eller frityrolja
Fyllning med kyckling, chipotleyoghurt och svarta bönor
Kyckling:
2 kycklingfiléer
1 msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
salt
Chipotleyoghurt:
1 dl matyoghurt
1 ½ tsk chipotlepasta
1 tsk flytande honung
1 krm salt
Svarta bönor:
400 g kokta svarta bönor
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 msk rapsolja
1 krm salt
Gör så här:
Knäck äggen i det fingervarma vattnet, tillsätt saltet och vispa sönder äggen. Rör ner mjölet lite i taget till en formbar massa. Tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs. Rulla 12 bollar och platta till dem så att de är 8–10 cm i diameter. Hetta upp ordentligt med olja i en panna och fritera rundlarna på båda sidor tills de fått en gyllene färg. Ta upp och låt svalna. Fyll med bönor, kyckling och röra och ät direkt.
Kyckling: Sätt ugnen på 175°. Pensla kycklingen med chipotlen och stek runt om i oljan. Lägg kycklingen i en form och stek klart i ugnen, ca 15 minuter. Salta och låt svalna, skär i skivor.
Chipotleyoghurt:
Blanda alla ingredienserna och ställ kallt till servering.
Svarta bönor:
Låt bönorna rinna av. Finhacka all lök och stek den genomskinlig i oljan. Tillsätt bönorna och låt steka med i någon minut, salta.
Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo