TV-dinner: Gumbo från "True Detective"
4 personer
Du behöver:
1 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
3 selleristjälkar
1 gul lök
1 grön paprika
3 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater, delade
1 liter fiskbuljong
50 g fryst okra
2 lagerblad
cayennepeppar
1 burk krabbkött 170 g
2 tsk salt
300 g kungsräkor
1 msk rapsolja
½ kruka bladpersilja
ris till servering
Gör så här:
Vispa ihop olja och vetemjöl i en stor panna och koka upp. Låt redningen småkoka ca 20 minuter under omrörning, tills den har fått en ljust brun färg. Hacka sellerin, löken och paprikan i bitar, finhacka vitlöken. Tillsätt tomater och grönsaker i redningen och låt dem småkoka 15 minuter. Tillsätt buljong, okra, lagerblad och cayennepeppar och småkoka ytterligare 30 minuter. Ta upp lagerbladen ur gumbon. Häll av vattnet från krabbköttet och rör ner köttet i pannan och salta gumbon efter smak. Stek kungsräkorna snabbt på båda sidor och lägg ner i gumbon, toppa med bladpersilja. Servera med ris.
Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo