TV-dinner: Meatball sub från "Vänner"
4 personer
Du behöver:
2 stora ciabattor
125 g mozzarella
1 kruka basilika
svartpeppar
Köttbullar:
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
300 g blandfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
några kvistar rosmarin, repade
några kvistar timjan, repade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk strösocker
Gör så här:
Låt ströbrödet dra i mjölken i några minuter. Tillsätt färsen och ägget. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner dem och salt och peppar och blanda allt till en jämn smet. Rulla 12 stora köttbullar och stek runt om i smöret, ta upp köttbullarna. Hacka vitlök och fräs i olivoljan, tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra på svag värme 15 minuter. Lägg köttbullarna i såsen och tillaga färdigt, det tar några minuter.
Dela ciabattorna och grilla de fyra bröden på båda sidor. Fyll med köttbullar och sås, stoppa ner bitar av mozzarella och basilikablad och dra några varv med pepparkvarnen.
Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo