Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

TV-dinner: Meatball sub från "Vänner"

20 mar, 2017
AvRedaktionen
Meatball sub från "Vänner".
Alla är vi vänner med Vänner! Joey Tribbiani älskar dock sin meatball sub nästan mer än sina vänner. Gör det riktigt italienskt med tomatsås och mozzarella, serverat i 90-talets favoritbröd ciabatta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2 stora ciabattor

125 g mozzarella

1 kruka basilika

svartpeppar

Köttbullar:

½ dl ströbröd

1 dl mjölk

300 g blandfärs

1 ägg

2 vitlöksklyftor

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk smör

Tomatsås:

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

400 g krossade tomater

1 msk tomatpuré

några kvistar rosmarin, repade

några kvistar timjan, repade

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk strösocker

Gör så här:

Låt ströbrödet dra i mjölken i några minuter. Tillsätt färsen och ägget. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner dem och salt och peppar och blanda allt till en jämn smet. Rulla 12 stora köttbullar och stek runt om i smöret, ta upp köttbullarna. Hacka vitlök och fräs i olivoljan, tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra på svag värme 15 minuter. Lägg köttbullarna i såsen och tillaga färdigt, det tar några minuter.

Dela ciabattorna och grilla de fyra bröden på båda sidor. Fyll med köttbullar och sås, stoppa ner bitar av mozzarella och basilikablad och dra några varv med pepparkvarnen.

Meatball sub från "Vänner".
Meatball sub från ”Vänner”.

Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons