Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

TV-dinner: Barbequeribs från "House of Cards"

20 mar, 2017
AvRedaktionen
Barbequeribs från "House of Cards".
Presidenten Frank Underwood i serien "House of Cards" äter helst ribs från Freddy’s BBQ Joint. Vi vill också ha en kompis med ribs-restaurang! Gott med len pumpa till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Barbequeribs

1 kg revbensspjäll

1 tsk salt

2 ½ dl barbequesås

Barbequesås:

2 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

2 dl ketchup

3 msk råsocker

1 msk rödvinsvinäger

1 msk kinesisk soja

½ msk dijonsenap

1 msk mald ingefära

1 krm cayennepeppar

½ tsk salt

Gör så här:

Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser utom salt i en kastrull och småkoka ca 30 minuter. Salta efter smak.

Dela spjällen så att de får plats i en stor gryta. Sjud dem under lock i lättsaltat vatten 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Pensla revbenen runt om med barbeque- såsen och lägg dem på en plåt. Griljera spjällen ca 30 minuter mitt i ugnen.

Rostad pumpa:

600 g pumpa, t ex butternut

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

150 g bladspenat

några blad salvia

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär pumpan i bitar. Lägg i en ugnssäker form och pressa över vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar och blanda runt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera pumpan med bladspenat och salvia, ringla lite olivolja över och peppra.

Barbequeribs från "House of Cards".
Barbequeribs från ”House of Cards”.

Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons