TV-dinner: Barbequeribs från "House of Cards"
4 personer
Barbequeribs
1 kg revbensspjäll
1 tsk salt
2 ½ dl barbequesås
Barbequesås:
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 dl ketchup
3 msk råsocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
½ msk dijonsenap
1 msk mald ingefära
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
Gör så här:
Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser utom salt i en kastrull och småkoka ca 30 minuter. Salta efter smak.
Dela spjällen så att de får plats i en stor gryta. Sjud dem under lock i lättsaltat vatten 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Pensla revbenen runt om med barbeque- såsen och lägg dem på en plåt. Griljera spjällen ca 30 minuter mitt i ugnen.
Rostad pumpa:
600 g pumpa, t ex butternut
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g bladspenat
några blad salvia
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär pumpan i bitar. Lägg i en ugnssäker form och pressa över vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar och blanda runt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera pumpan med bladspenat och salvia, ringla lite olivolja över och peppra.
Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo