Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Udonnudlar med varmrökt lax

27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på udonnudlar med varmrökt lax
Det kan tyckas konstigt att äta en kopp nudlar med varmrökt lax till frukost. Men det är väldigt vanligt i många länder i Asien att börja dagen med ett ordentligt mål mat – testa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nyttig shot med gurkmeja och ingefäraBrand logo
Nyttig shot med gurkmeja och ingefära

Udonnudlar med varmrökt lax

En varm kopp nudlar, vilken härlig start på dagen.

Så gör du udonnudlar med varmrökt lax

4 portioner

Du behöver:

300 g udonnudlar (förkokta)
200 g varmrökt lax
50 g böngroddar
1 paprika
4 salladslökar
100 g shiitakesvamp
3 blad färsk grönkål

Buljong:

3 msk kycklingfond
1 dl soja
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
2 msk risvinäger
4 dl kokande vatten

Gör så här:

  1. Fördela de kokta nudlarna i fyra syltburkar. Dela den varmrökta laxen i små bitar och lägg dem i syltburkarna tillsammans med böngroddarna. Skölj paprikan och skär den i strimlor. Skölj salladslökarna och skär dem i tunna skivor. Rengör svamparna och riv de största i mindre bitar med fingrarna. Skölj och riv grönkålen, och skär den i strimlor, ta bort mittenstocken. Fördela grönkål, paprika, salladslök och svamp i syltburkarna.
  2. Soppa: Rör ut fonden med lite kokande vatten i en skål. Tillsätt soja, sesamolja, fisksås och risvinäger. Fördela soppan i syltburkarna tillsammans med lite kokande vatten och låt dra i 5 minuter innan servering.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons