Udonnudlar med varmrökt lax
27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Det kan tyckas konstigt att äta en kopp nudlar med varmrökt lax till frukost. Men det är väldigt vanligt i många länder i Asien att börja dagen med ett ordentligt mål mat – testa!
Annons
Udonnudlar med varmrökt lax
En varm kopp nudlar, vilken härlig start på dagen.
4 portioner
Du behöver:
300 g udonnudlar (förkokta)
200 g varmrökt lax
50 g böngroddar
1 paprika
4 salladslökar
100 g shiitakesvamp
3 blad färsk grönkål
Buljong:
3 msk kycklingfond
1 dl soja
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
2 msk risvinäger
4 dl kokande vatten
Gör så här:
- Fördela de kokta nudlarna i fyra syltburkar. Dela den varmrökta laxen i små bitar och lägg dem i syltburkarna tillsammans med böngroddarna. Skölj paprikan och skär den i strimlor. Skölj salladslökarna och skär dem i tunna skivor. Rengör svamparna och riv de största i mindre bitar med fingrarna. Skölj och riv grönkålen, och skär den i strimlor, ta bort mittenstocken. Fördela grönkål, paprika, salladslök och svamp i syltburkarna.
- Soppa: Rör ut fonden med lite kokande vatten i en skål. Tillsätt soja, sesamolja, fisksås och risvinäger. Fördela soppan i syltburkarna tillsammans med lite kokande vatten och låt dra i 5 minuter innan servering.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons