Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakad aubergine med tomat och basilika

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

2 mindre auberginer (skurna i stavar)

250 g cocktailtomater (halverade)

2 gula lökar (delade och strimlade)

2 vitlöksklyftor (skivade)

1 kruka grekisk basilika (bladen)

4 msk olivolja

salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Salta auberginestavarna och låt dem dra i 20 minuter. Krama ur vätskan och blanda med tomat, lök, vitlök, basilika och olivolja i en ugnsfast form. Salta och peppra och baka mitt i ugnen 15–20 minuter, rör om några gånger.

Annons