Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakad blomkål med gratinerad antipasto & pecorino

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

40 minuter

Det här är en oväntad hit hos gästerna!

1 stort blomkålshuvud

1 pkt Ridderheims antipasti (blandade oliver, kronärtskockshjärtan, soltorkade tomater, örter m m)

3 msk olivolja

salt och peppar

100 g riven pecorinoost eller parmesan

timjan (till dekoration)

Koka blomkålen i saltat vatten i ca 3 minuter. Bryt sönder blomkålen i lite mindre bitar och lägg på ett ugnssäkert fat. Häll på antipasto och olivolja. Salta och peppra och strö till sist över pecorinoosten. Baka i ugn ca 20–25 minuter och dekorera ev med timjan.

Annons