Ugnsbakad fetaost med saftiga tomater
17 sep, 2019
AvRedaktionen
Ugnsbakad fetaost med tomater funkar bra oavsett årstid! Toppa med basilika och servera med baguette.
Annons
Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.
4 portioner
Du behöver:
300 g fetaost
400 g små tomater
1/2 citron, saft
3 msk olivolja
1 kruka basilika, plockade blad
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
Baguette
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform och placera fetaosten i mitten.
- Lägg tomaterna ovanpå och kring ostern, salta och peppra.
- Pressa över citronsaft och ringla över olivolja.
- Vik upp kanterna på pappret så att det blir som ett öppet paket med väggar. På så sätt kan du lyfta ur osten och tomaterna vid servering och såserna som skapas kokar inte bort.
- Ugnsbaka tills osten är gyllene och tomaterna är mjuka och har börjat spricka, cirka 15 minuter.
- Toppa med basilika och servera fetaosten och tomaterna med en god baguette att suga upp alla härliga safter med.
Recept: Sofia Wood
Styling: Sophia Genitz
Foto: Frida Edlund, James Stokes
Annons