Ugnsbakad forell med rödbetor och pepparrotssås
Du behöver:
500 g färska rödbetor
2 st stora laxforeller
3 st stora röda paprikor
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
1 bit färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
1 dl kesella 10 %
färska gröna ärtor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka rödbetorna mjuka och låt dem svalna. Skala och skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en skål. Lägg fisken i en ugnssäker form och dela paprikorna på hälften. Lägg dessa med skinnsidan upp på ett annat fat. Låt fisken stå ca 15 minuter och paprikorna tills det blivit lite bubblor på ytan. Lägg paprikorna i en plastpåse och fisken under en bit folie. Dra skalet av paprikorna och skär dem i mindre bitar. Blanda med rödbetorna och häll över olivolja, vinäger, salt och peppar. Riv pepparroten och blanda med crème fraiche och kesella. Smaka av med salt och peppar. Pilla av skinnet från fiskarna och dela upp köttet i filéer. Lägg på tallrikar och servera med grönsakerna, såsen och lite gröna örter.