Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakad lax med citron och ramslök

19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på ugnsbakad lax med citron och ramslök
Fördelen med ugnsbaka laxen är att den sköter sig själv. Smaka av med citron och färsk ramslök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Ugnsbakad lax med citron och ramslök

En helsida lax är enkelt att laga och gillas av många.

Så lagar du ugnsbakad lax med citron och ramslök

12 bufféportioner

Du behöver:

1 ekologisk citron
50 g ramslöksblad eller färsk babyspenat
800 g färsk laxsida
75 g mjukt smör
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och riv citronen fint och pressa ur saften. Skölj ramslöksblad, eller babyspenat, och hacka dem fint.
  2. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt i en ugnsform med bakplåtspapper.
  3. Blanda smör, ramslök och citronskal i en skål. Bred ut citronsmöret ovanpå laxsidan. Smaka av med salt och peppar och ringla över citronsaft och honung. Grädda laxsidan i ugnen i cirka 15 minuter.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons