Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad

10 apr, 2016
AvRedaktionen
Fjordörret lämpar sig väl för snabb upphettning. Som tillbehör serverar du en ljuvlig rotsellerikräm och en krispig sallad med selleri och äpple. Perfekt som förrätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad.
Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad. Foto: Tom Haga

4 portioner

Tid: 40-60 minuter

Ugnsbakad norsk fjordörret

250 g norsk fjordörret

1 st citron

olivolja

salt och peppar

Sätt ugnen på 80°C. Skär filéerna i små bitar. Pensla en plåt med olivolja och strö över salt. Riv citronskalet. Pressa också citronsaften till salladen. Lägg bitarna på plåten och strö över salt, peppar och citronskal. Tillaga i ugnen tills fiskens innertemperatur är 42 grader, ca 10 minuter.

Rotsellerikräm

200 g rotselleri

1 dl matlagningsgrädde

1 msk smör salt och peppar

Skala och skär rotsellerin i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa rotsellerin med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.

Krispig sallad

1 stjälk selleri

1 st äpple

salt och peppar

olivolja

citronsaft

Skär stjälksellerin i bitar och koka 1 minut. Kyl sedan av. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple och selleri och smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft.

Tips! Använd en melonsked och gör fina äppelkulor.

Annons