Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad
4 portioner
Tid: 40-60 minuter
Ugnsbakad norsk fjordörret
250 g norsk fjordörret
1 st citron
olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 80°C. Skär filéerna i små bitar. Pensla en plåt med olivolja och strö över salt. Riv citronskalet. Pressa också citronsaften till salladen. Lägg bitarna på plåten och strö över salt, peppar och citronskal. Tillaga i ugnen tills fiskens innertemperatur är 42 grader, ca 10 minuter.
Rotsellerikräm
200 g rotselleri
1 dl matlagningsgrädde
1 msk smör salt och peppar
Skala och skär rotsellerin i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa rotsellerin med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.
Krispig sallad
1 stjälk selleri
1 st äpple
salt och peppar
olivolja
citronsaft
Skär stjälksellerin i bitar och koka 1 minut. Kyl sedan av. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple och selleri och smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft.
Tips! Använd en melonsked och gör fina äppelkulor.