Ugnsbakad palsternacka med tomat
25 feb, 2020
AvRedaktionen
Sött, knaprigt och smakrikt. Bjud på ugnsbakad palsternacka full av smak! Toppa med matiga linser, nötter och krasse.
Annons
2 portioner
Du behöver:
400 g palsternackor
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1 burk kokta linser
250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1 msk vit balsamvinäger
½ msk olivolja
20 g hasselnötter
½ kruka bladpersilja
Krasse
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°.
- Skala och skär palsternackorna i fjärdedelar på längden.
- Vänd dem i olivolja och bred ut på bakplåtspappersklädd plåt.
- Krydda med salt och peppar och stek dem mjuka och gyllene i ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt linserna rinna av.
- Halvera körsbärstomaterna.
- Lägg upp palsternackorna på tallrikar, strö över linser och tomater.
- Ringla över balsamico och olivolja.
- Strö över hackade nötter, finhackad persilja samt lite krasse och servera.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Paprikarostade morötter med linser
Annons