Ugnsbakad pumpa med baba ganoush
4 portioner
Du behöver:
1 butternut pumpa
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
100 g grönkål
1 dl rostade hasselnötter
250 g baba ganoush
salt, svartpeppar och olivolja
Linsröra:
1,5 dl gröna linser
1 chilipepparfrukt
0,5 granatäpple
1 dl hackad bladpersilja
en halv citron, saft och skal
3 msk olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala pumpan och skär den i skivor. Lägg på en plåt, krydda med spiskummin, paprikapulver och salt. Häll över olja.
3. Grädda i ca 25 minuter. Repa grönkålen i mindre bitar. Massera in lite olja och lägg in den på plåten. Grädda 5-10 minuter tills de är krispiga.
4. Koka linserna al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
5. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur granatäpplet. Blanda linser, granatäpple, chili och örter med citronsaft och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
6. Hacka nötterna grovt.
7. Häll linsblandningen över pumpan, strö över nötterna och servera med baba ganoush.
Foto och recept: Sevan