Ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta
27 jan, 2021
AvRedaktionen ELLE
Myntan och den ugnsbakade rabarbern får den här efterrätten att kännas lätt och frisk. Tack vare grädden rundas syrligheten av – ett perfekt avslut på middagen.
Annons
Ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta
Om inte än, så snart hittar du rabarber i grönsaksdisken! Årens första späda rabarber är de allra läckraste.
4 portioner
Du behöver:
200 g rabarber
1 ⅔ dl (150 g) rörsocker
2 stjärnanis
1 vaniljstång
Till servering:
100 g cashewnötter
4 dl vispgrädde
1 knippe mynta
Citronverbena eller citronmeliss
Gör så här:
- Värm ugnen till 140°. Ansa rabarbern och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Vänd ihop med rörsocker, stjärnanis och vaniljfrön. Baka mjuka i ugnen i ca 30 minuter.
- Rosta cashewnötterna lätt i en torr panna. Låt svalna och hacka grovt. Vispa grädden. Skeda upp rabarber i skålar. Servera med lättvispad grädde och strö rostade cashewnötter, mynta och citronverbena över.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen
Annons