Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakad zucchini, kyckling & linser med mintyoghurt

27 jan, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
griddled courgette chicken and lentils with mint yoghurt

Ugnsbakad zucchini, kyckling & linser med mintyoghurt

2 personer

Tid: 25 minuter

Puylinser kommer ursprungligen från Frankrike och har en god och mustig smak.

100 g puylinser

1 hönsbuljongtärning

4 kycklinglår (skurna i tunna skivor)

olivolja

1/2 tsk garam masala

2 zucchini (skivade i långa tunna remsor)

1 vitlöksklyfta (krossad)

salt och peppar

1/2 litet knippe koriander (hackad)

1/2 citron (juicen)

7 1/2 dl naturell yoghurt

1 tsk mintsås

Koka linserna enligt instruktionen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. När linserna är mjuka, häll av vattnet. Värm under tiden en grillplåt på hög värme. Vänd runt kycklingen i 1 tsk olivolja, sedan garam masala. Blanda zucchinin med 1 tsk olivolja och vitlök, salta och peppra. Grilla kycklingen och zucchinin på båda sidor. Blanda ihop linser, kyckling, zucchini, koriander och citronjuice. Rör ihop yoghurt och mintsås och ringla över.

Annons