Ugnsbakad zucchini, kyckling & linser med mintyoghurt
Ugnsbakad zucchini, kyckling & linser med mintyoghurt
2 personer
Tid: 25 minuter
Puylinser kommer ursprungligen från Frankrike och har en god och mustig smak.
100 g puylinser
1 hönsbuljongtärning
4 kycklinglår (skurna i tunna skivor)
olivolja
1/2 tsk garam masala
2 zucchini (skivade i långa tunna remsor)
1 vitlöksklyfta (krossad)
salt och peppar
1/2 litet knippe koriander (hackad)
1/2 citron (juicen)
7 1/2 dl naturell yoghurt
1 tsk mintsås
Koka linserna enligt instruktionen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. När linserna är mjuka, häll av vattnet. Värm under tiden en grillplåt på hög värme. Vänd runt kycklingen i 1 tsk olivolja, sedan garam masala. Blanda zucchinin med 1 tsk olivolja och vitlök, salta och peppra. Grilla kycklingen och zucchinin på båda sidor. Blanda ihop linser, kyckling, zucchini, koriander och citronjuice. Rör ihop yoghurt och mintsås och ringla över.