Ugnsbakade fikon med getost
13 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på goda ugnsbakade fikon med getost och valnötter! I stället för getost kan du använda en annan krämig ost, som ricotta eller gorgonzola.
Annons
4 portioner
Du behöver:
8 färska fikon
80 g mjuk getost utan skal
1 msk färsk timjan
1 msk valnötter
2 msk flytande honung
Salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skölj fikonen och skär ett kryss längst upp på toppen, utan att skära helt igenom.
- Kläm försiktigt på fikonen så att de öppnas.
- Tryck ner getost i mitten av fikonet med en tesked.
- Repa timjan och hacka den och nötter fint, strö det över fikonet.
- Ringla över honung.
- Krydda med salt och peppar.
- Ställ fikonen i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i 8–10 minuter tills de är mjuka.
Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons