Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakade fikon med parmaskinka och chèvre

01 aug, 2017
AvRedaktionen
Ugnsbakade fikon med parmaskinka och chèvre.
Fikon, parmaskinka och chèvre är goda råvaror var för sig, urgoda som kombinerade och med sherryvinägersirapen som pricken över i.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

20 fikon (färska, mogna, kryssade)

200 g chèvre

20 skivor parmaskinka

2 1/2 dl sherryvinäger

150 g socker

2 lagerblad

svartpeppar

1–2 tsk maizena

Gör så här:

Sätt på ugnens grillfunktion. Fyll de kryssade fikonen med ost, linda dem med skinka och lägg på en bakpappersklädd plåt.

Sirapen: Koka upp vinäger, socker, lagerblad och svartpeppar i en kastrull. Sänk värmen till hälften. Rör ner maizena i lite kallt vatten och tillsätt för att få sherryn tjockare i konsistensen. Låt svalna och ta bort lagerblad. Grilla fikonen i cirka 5 minuter. Rör sherrysirapen. Lägg fikonen på ett fat.

Ugnsbakade fikon med parmaskinka och chèvre.
Ugnsbakade fikon med parmaskinka och chèvre.

Recept & foto: Stockfood/Nordicphotos

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons