Ugnsbakade fikon med parmaskinka och chèvre
01 aug, 2017
AvRedaktionen
Fikon, parmaskinka och chèvre är goda råvaror var för sig, urgoda som kombinerade och med sherryvinägersirapen som pricken över i.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
20 fikon (färska, mogna, kryssade)
200 g chèvre
20 skivor parmaskinka
2 1/2 dl sherryvinäger
150 g socker
2 lagerblad
svartpeppar
1–2 tsk maizena
Gör så här:
Sätt på ugnens grillfunktion. Fyll de kryssade fikonen med ost, linda dem med skinka och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Sirapen: Koka upp vinäger, socker, lagerblad och svartpeppar i en kastrull. Sänk värmen till hälften. Rör ner maizena i lite kallt vatten och tillsätt för att få sherryn tjockare i konsistensen. Låt svalna och ta bort lagerblad. Grilla fikonen i cirka 5 minuter. Rör sherrysirapen. Lägg fikonen på ett fat.
Recept & foto: Stockfood/Nordicphotos
Annons