Ugnsbakade fyllda pannkakor
25 sep, 2019
AvRedaktionen
Ugnsbakade fyllda pannkakor är en jättebra rätt att göra på pannkaksrester. Strö över rostade pinjefrön och färsk basilika strax före servering för bästa resultat!
Annons
6 portioner
Pannkaksdeg:
2 ägg
5 dl lättmjölk
2 ½ dl vetemjöl
½ dl rapsolja
1 nypa salt
Fyllning:
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini
2 msk olivolja
1 dl ricotta
1 ½ dl riven parmesan
2 dl oliver utan kärnor
1 dl konserverade kronärtskockshjärtan
2 nypor rivet citronskal
Flingsalt och nymalen svartpeppar
2–3 dl färdig tomatsås till pasta
1 dl riven parmesan
Till servering:
Rostade pinjefrön
Färsk basilika
Gör så här:
- Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och vispa sedan ner vetemjölet.
- Tillsätt resten av mjölken, rapsolja och salt.
- Vispa till en jämn smet. Låt vila i en halvtimme.
- Skiva vitlöken tunt. Tärna paprikan och zucchinin.
- Stek grönsakerna med vitlök i olivolja i ca 5 minuter.
- Ta pannan från värmen och rör ner ricotta och riven parmesan.
- Skiva oliverna och skär kronärtskockorna i mindre bitar. Vänd ner i pannan och krydda med citronskal, salt och peppar.
- Värm ugnen till 180°. Stek pannkakor.
- Skeda upp lite grönsaksröra på varje pannkaka.
- Rulla ihop och lägg rullarna tätt intill varandra i en ugnsform.
- Bred ca 2 dl färdig tomatsås över rullarna.
- Strö riven parmesan över och grädda i ugnen ca 15 minuter.
- Strö rostade pinjefrön och lite färsk basilika över strax före servering.
Av: Sanna Kekäläinen
Foto: Fabian Björk
Annons