Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakade päron med björnbärskompott

28 jan, 2017
AvRedaktionen
Ugnsbakade päron med björnbärskompott.
Söta päron och mustiga björnbär passar perfekt tillsammans. Servera päronen med kompotten och lättvispad grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 Conference-päron

50 g smör

1/2 dl farinsocker

2–3 msk honung

Björnbärskompott:

1 pkt frysta björnbär

1 dl socker

1 vaniljstång

Till servering:

Lättvispad grädde

Gör så här:

Skala och dela päronen. Lägg dem i en ugnsform och klicka ut smöret på dem. Strö över socker, ringla över honung och sätt in i ugn­en på 175°. Baka i ca 25–30 minuter tills de mjuknat. Under tiden – värm björnbär, socker och en snittad vaniljstång tills sockret löst sig. Låt sedan svalna och fiska upp vaniljstången. Servera päronen med kompotten och lättvispad grädde.

Ugnsbakade päron med björnbärskompott.
Ugnsbakade päron med björnbärskompott.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons