Ugnsbakade päron med björnbärskompott
28 jan, 2017
AvRedaktionen
Söta päron och mustiga björnbär passar perfekt tillsammans. Servera päronen med kompotten och lättvispad grädde.
Annons
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
4 Conference-päron
50 g smör
1/2 dl farinsocker
2–3 msk honung
Björnbärskompott:
1 pkt frysta björnbär
1 dl socker
1 vaniljstång
Till servering:
Lättvispad grädde
Gör så här:
Skala och dela päronen. Lägg dem i en ugnsform och klicka ut smöret på dem. Strö över socker, ringla över honung och sätt in i ugnen på 175°. Baka i ca 25–30 minuter tills de mjuknat. Under tiden – värm björnbär, socker och en snittad vaniljstång tills sockret löst sig. Låt sedan svalna och fiska upp vaniljstången. Servera päronen med kompotten och lättvispad grädde.
Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna
Annons