Ugnsomelett med chèvre och paprika
17 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det fina med den här ugnsomeletten är att du kan ha i vad som helst egentligen, perfekt när du har lite av varje kvar i kylen.
Annons
Ugnsomelett med chèvre och paprika
Enkel mat i stort fat. Krämig och härlig!
4 portioner
Du behöver:
6 ägg
1 dl mjölk
Salt och svartpeppar
100 g getost
Fyllning:
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
3 röda paprikor
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Bladpersilja
Till servering:
Fullkornsbröd
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Vispa upp ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Låt kronärtskockorna rinna av. Skölj paprikorna, halvera och ta ut kärnhusen. Skär i grova skivor och fördela i ett ugnsfast fat.
- Droppa olivolja över, krydda med salt och peppar och blanda runt. Baka i ugnen i 20 minuter tills att paprikabitarna är mjuka.
- Lägg kronärtskockorna runt paprikan. Häll äggstanningen över. Fördela små bitar getost över och låt gå i ugnen i ca 20 minuter tills omeletten stannat och släpper runt kanterna. Garnera med persilja och servera med bröd till.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons