Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsomelett med chèvre och paprika

17 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på ugnsomelett med chévre och paprika
Det fina med den här ugnsomeletten är att du kan ha i vad som helst egentligen, perfekt när du har lite av varje kvar i kylen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Ugnsomelett med chèvre och paprika

Enkel mat i stort fat. Krämig och härlig!

Så tillagar du ugnsomelett med chévre och paprika

4 portioner

Du behöver:

6 ägg
1 dl mjölk
Salt och svartpeppar
100 g getost

Fyllning:

1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
3 röda paprikor
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Garnering:

Bladpersilja

Till servering:

Fullkornsbröd

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa upp ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Låt kronärtskockorna rinna av. Skölj paprikorna, halvera och ta ut kärnhusen. Skär i grova skivor och fördela i ett ugnsfast fat.
  2. Droppa olivolja över, krydda med salt och peppar och blanda runt. Baka i ugnen i 20 minuter tills att paprikabitarna är mjuka.
  3. Lägg kronärtskockorna runt paprikan. Häll äggstanningen över. Fördela små bitar getost över och låt gå i ugnen i ca 20 minuter tills omeletten stannat och släpper runt kanterna. Garnera med persilja och servera med bröd till.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons