Ugnspannkaka med hallon- och citrontimjansorbet
02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ugnspannkakan är en given klassiker i många hushåll men ibland behöver även det bästa av recept dammas av och uppdateras. Testa att servera din ugnspannkaka med en frisk hallon- och citrontimjansorbet.
Annons
Ugnspannkaka med hallon- och citrontimjansorbet
Spännande sorbet med tydlig smak av sommar.
4 portioner
Du behöver:
125 g (ca 2 dl) vetemjöl
2 ägg
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl mjölk
20 g smör
Hallon- och timjansorbet:
500 g hallon
6 msk citrontimjan
150 g (ca 1 ½ dl) socker
1 dl vatten
3 msk citronsaft
Gör så här:
- Mixa hallon och timjan och sila och pressa sedan blandningen genom en sil så att frön och stjälkar inte kommer med. Koka upp vatten och socker tills sockret har smält, och rör ner det i hallonblandningen. Smaka av med citronsaft och låt svalna helt. Kör till en sorbet i glassmaskin, eller ställ i en form i frysen och ta ut då och då och rör om tills du får en glass.
- Rör ihop mjöl, ägg, socker, vaniljsocker och salt till en slät smet. Låt dra i 10 minuter. Sätt ugnen på 225°. Värm upp en ugnstålig stekpanna och smält smör däri. Häll i pannkakssmeten och ställ in stekpannan i ugnen i cirka 15 minuter tills den puffat upp och fått fin färg. Servera med glass och färska bär.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons