Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto

10 sep, 2019
AvRedaktionen
Ugnsrostad pumpa är supergott! Servera med pesto och en frisk grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 butternutsquash, inte för stora

2 msk olivolja

3 msk grovhackad salvia

Salt

Nymalen svartpeppar

Pumpafröpesto

25 pumpafrön

1 vitlöksklyfta

1 bunt bredbladig persilja

25 g soltorkade tomater

1 röd chilifrukt

50 g parmesan

1 dl olivolja

1 lime

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj och torka pumporna. Halvera dem, gröp ur och kassera kärnorna och skär pumpan i kvartar.
  3. Ringla över olja och krydda med salvia, salt och peppar. Baka i ugnen i 30–40 minuter.
  4. Rosta pumpafröna i en torr panna. Se upp så att de inte blir brända.
  5. Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och blanda tills det bildas en grov puré, ca 1 minut.
  6. Servera pumpan tillsammans med peston.
Recept på ugnsrostad butternut med pumpafröpesto
Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto.

Av: Timm Vladimir, Anna Wendt

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Lisa Björner

Annons