Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto
10 sep, 2019
AvRedaktionen
Ugnsrostad pumpa är supergott! Servera med pesto och en frisk grönsallad.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 butternutsquash, inte för stora
2 msk olivolja
3 msk grovhackad salvia
Salt
Nymalen svartpeppar
Pumpafröpesto
25 pumpafrön
1 vitlöksklyfta
1 bunt bredbladig persilja
25 g soltorkade tomater
1 röd chilifrukt
50 g parmesan
1 dl olivolja
1 lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skölj och torka pumporna. Halvera dem, gröp ur och kassera kärnorna och skär pumpan i kvartar.
- Ringla över olja och krydda med salvia, salt och peppar. Baka i ugnen i 30–40 minuter.
- Rosta pumpafröna i en torr panna. Se upp så att de inte blir brända.
- Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och blanda tills det bildas en grov puré, ca 1 minut.
- Servera pumpan tillsammans med peston.
Av: Timm Vladimir, Anna Wendt
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Lisa Björner
Annons