Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsrostad pork belly med rotsaker

28 okt, 2015
AvRedaktionen
Ugnsrostad pork belly med rotsaker.
Underbar ugnsrostad pork belly med rotsaksblandning. Garnera med färsk timjan. Låt dig inte avskräckas av tiden, allt sköter sig själv i ugnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 4 timmar

Pork belly:

1 1/2 kg fläsksida med svålen kvar

salt och peppar

1 gul lök

1 morot

3 vitlöksklyftor

en timjankvist

Sky:

grönsaker och köttsaft från ugnsformen

1 dl koncentrerad kalvfond

3 dl rött vin

1 msk rödvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Rotsaksblandning:

800 g rotsaker (till exempel, morot, potatis, palsternacka, kålrot och rotselleri)

200 g trattkantareller

200 g savoykål (grovt strimlad)

4 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

smör till att stekning

flingsalt, och nymalen svartpeppar

1 msk timjan (hackad)

Till garnering:

färsk timjan

 Gör så här:

Sätt ugnen på i 150°. Skär ett rutmönster i fläsksvålen. Salta och peppra och lägg i en ugnsform med svålsidan upp.

Dela löken och moroten i större bitar och lägg tillsammans skalade vitlöksklyftor och timjankvisten i formen.

Stek i ugnen i 2 timmar, höj sedan temperaturen till 200° och kör i ytterligare en timme.

Sky: Lägg i grönsaker och köttsaft från ugnsformen i en kastrull, slå på de övriga ingredienserna och koka ihop. Låt sjuda i 20–25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila innan servering. Eventuellt kan man reda lite om skyn känns för tunn.

Rotsaksblandning: Sätt ugnen på 225°. Skala rotsakerna och dela i mindre bitar. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra och strö över timjan. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, cirka 25 minuter.

Stek trattkantarellerna i smör och vänd ner den strimlade kålen. Blanda med rotsakerna.

Garnera med färsk timjan.

Ugnsrostad pork belly med rotsaker.
Ugnsrostad pork belly med rotsaker.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons