Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Underbara pärontarteletter med mandelfyllning

19 nov, 2019
AvRedaktionen
Recept på pärontarteletter med mandelfyllning
Satsa på päron! Dessa pärontarteletter med mandelfyllning går att baka i förväg. Servera med crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 stycken

Du behöver:

3 fasta päron

2 tsk rörsocker

Mördeg med ingefära:

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

1/2 vaniljstång, urskrapade frön

1/2 tsk malen ingefära

1 krm salt

1 ägg

1/2 dl mandelmjöl

3 dl vetemjöl

Mandelfyllning:

100 g rumsvarmt smör

1 dl socker

1/2 vaniljstång, urskrapade frön

1 ägg

2 dl mandelmjöl

2 cm ingefära, färskriven

Till servering:

1 msk florsocker

6 msk crème fraiche

Gör så här:

  1. Rör ihop smöret med florsocker, vaniljfrön, ingefära och salt i en bunke.
  2. Rör ner ägget.
  3. Tillsätt mandel- och vetemjöl och nyp snabbt ihop till en deg, knådas den för mycket tappar den sprödhet.
  4. Packa in i plastfolie och låt vila i kylen 1 timme.
  5. Kavla sedan ut på mjölat bakbord och stansa ut 6 rundlar, ca 12 cm i diameter.
  6. Klä 6 formar med degen och ställ i frysen minst 1 timme.
  7. Vispa smör, socker, vaniljfrön och ägg luftigt.
  8. Vänd ner mandelmjöl med en sked. Skala och finriv ingefäran och rör ner den.
  9. Fördela mandelfyllningen i botten på de kalla pajskalen.
  10. Värm ugnen till 180°.
  11. Skala päronen och skär dem i halvor, ta bort kärnhuset.
  12. Skär i tunna skivor, men låt dem fortfarande hålla ihop i toppen.
  13. Sprid försiktigt ut dem som en solfjäder, men akta så de inte lossnar i toppen.
  14. Lägg en päronfjäder på varje paj, tryck ner den i mandelfyllningen.
  15. Strö ett tunt lager rörsocker över.
  16. Grädda i ugnen i cirka 25–30 minuter tills de är spröda och gyllene.
  17. Sikta lite florsocker över tartletterna när de kallnat och servera med crème fraiche.
Recept på pärontarteletter med mandelfyllning
Pärontarteletter med mandelfyllning.

Av: Stine Christiansen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Citrontartletter med laktrits

Annons