Ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ugnsbakad torskrygg är som gjord för lata dagar. Torskryggen tillagas i ugnen på en bädd av spenat och kål. Allt du behöver hålla koll på är tiden!
Annons
Ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd
En rätt som sköter sig själv i ugnen, och som smakar lyxigt av citron, vin och grädde.
4 portioner
Du behöver:
800 g torskrygg
300 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
Olivolja, till stekning
6 morötter
1 squash
¼ vitkålshuvud
½ kruka körvel
Salt och peppar
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl vatten
Till servering:
Gräslök
1 citron, rivet skal
Kokt potatis eller ris
Gör så här:
- Sätt ugnen till 200°. Skär torskryggen i portionsbitar. Fräs spenat och pressad vitlök i olivolja i några minuter tills spenatbladen mjuknar något. Skär morötter och squash i tunna strimlor. Lägg dem i en ugnsfast form, toppa med finhackad vitkål och spenatfräset. Strö över hackad körvel, salt och peppar. Häll över vispad grädde, vin och vatten i fatet och baka i ugnen i 10 minuter.
- Ta ut, rör om grönsakerna, lägg på fiskbitarna och baka i 10–15 minuter till, tills torsken är genomstekt och mjölkvit. Hacka gräslök och strö över, servera med rivet citronskal och kokt potatis eller ris.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Annons