Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd

24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd
Ugnsbakad torskrygg är som gjord för lata dagar. Torskryggen tillagas i ugnen på en bädd av spenat och kål. Allt du behöver hålla koll på är tiden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd

En rätt som sköter sig själv i ugnen, och som smakar lyxigt av citron, vin och grädde.

Så lagar du ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd

4 portioner

Du behöver:

800 g torskrygg
300 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
Olivolja, till stekning
6 morötter
1 squash
¼ vitkålshuvud
½ kruka körvel
Salt och peppar
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl vatten

Till servering:

Gräslök
1 citron, rivet skal
Kokt potatis eller ris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen till 200°. Skär torskryggen i portionsbitar. Fräs spenat och pressad vitlök i olivolja i några minuter tills spenatbladen mjuknar något. Skär morötter och squash i tunna strimlor. Lägg dem i en ugnsfast form, toppa med finhackad vitkål och spenatfräset. Strö över hackad körvel, salt och peppar. Häll över vispad grädde, vin och vatten i fatet och baka i ugnen i 10 minuter.
  2. Ta ut, rör om grönsakerna, lägg på fiskbitarna och baka i 10–15 minuter till, tills torsken är genomstekt och mjölkvit. Hacka gräslök och strö över, servera med rivet citronskal och kokt potatis eller ris.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Annons