Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 uppdaterade klassiker med bourbon

27 sep, 2018
AvRedaktionen
Uppdaterade klassiker med bourbon.
Bourbon är en utmärkt drinkingrediens som passar extra bra på hösten. Här är tre uppdaterade klassiker med den amerikanska whiskeyn. Recepten är framtagna av Daniel Andersson från Yellow.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Bourbon Collins

Frisk favorit i ny tappning. Te är en fantastisk smaksättare i drinkar, här i en uppdaterad variant av Tom Collins.

Du behöver:

40 ml Jim Beam

20 ml blodgrapejuice

20 ml citronsaft

20 ml tesocker

toppa upp med soda (ca 100 ml)

Gör så här:

  1. Tesocker: Värm lika delar te (gärna med fruktsmak) och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
  2. Garnera ett highball- eller collinsglas med en skiva grapefrukt och is.
  3. Häll i bourbon, blodgrapejuice, citronsaft och tesockret över isen, toppa med sodavatten och rör om.

2. Old Fashioned Cider

En riktigt klassiker med eleganta och vuxna smaker. Här med en touch av cider. Perfekt till höstmyset hemma i soffan.

Du behöver:

40 ml Jim Beam

10 ml cidersockerlag

2 skvättar Angostura bitter

Gör så här:

  1. Cidersockerlag: Värm lika delar cider och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
  2. Bygg drinken i ett tumblerglas: Häll i Jim Beam, en skvätt Angostura bitter och sockerlag över is. Garnera med citron eller apelsinskal, rör om och njut!

3. Vegan Virtue Sour

Lika vacker som god variant på Whiskey Sour med smakrika skogsbär och kikärtsspad istället för äggvita.

Du behöver:

40 ml Jim Beam

30 ml citronsaft

20 ml skogsbärssockerlag

30 ml aquafaba (vätskan från förkokta kikärtor)

Gör så här:

  1. Skogsbärsockerlag: Värm lika delar socker och vatten tillsammans med blandade skogsbär tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
  2. Häll bourbon, skogsbärssockerlag, citronsaft och kikärtsspad i en shaker fylld med is och skaka om ordentligt.
  3. Dubbelsila blandningen för att bli av med resterande fruktkött.
  4. Häll i blandningen i ett martiniglas och garnera med citronzest och blåbär.

Fler recept: 5 klassiska bourbon-drinkar

Whiskey Sour med ett cocktailbär.
Whiskey Sour med ett cocktailbär. Foto: IBL

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons