3 uppdaterade klassiker med bourbon
27 sep, 2018
AvRedaktionen
Bourbon är en utmärkt drinkingrediens som passar extra bra på hösten. Här är tre uppdaterade klassiker med den amerikanska whiskeyn. Recepten är framtagna av Daniel Andersson från Yellow.
Annons
1. Bourbon Collins
Frisk favorit i ny tappning. Te är en fantastisk smaksättare i drinkar, här i en uppdaterad variant av Tom Collins.
Du behöver:
40 ml Jim Beam
20 ml blodgrapejuice
20 ml citronsaft
20 ml tesocker
toppa upp med soda (ca 100 ml)
Gör så här:
- Tesocker: Värm lika delar te (gärna med fruktsmak) och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
- Garnera ett highball- eller collinsglas med en skiva grapefrukt och is.
- Häll i bourbon, blodgrapejuice, citronsaft och tesockret över isen, toppa med sodavatten och rör om.
2. Old Fashioned Cider
En riktigt klassiker med eleganta och vuxna smaker. Här med en touch av cider. Perfekt till höstmyset hemma i soffan.
Du behöver:
40 ml Jim Beam
10 ml cidersockerlag
2 skvättar Angostura bitter
Gör så här:
- Cidersockerlag: Värm lika delar cider och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
- Bygg drinken i ett tumblerglas: Häll i Jim Beam, en skvätt Angostura bitter och sockerlag över is. Garnera med citron eller apelsinskal, rör om och njut!
3. Vegan Virtue Sour
Lika vacker som god variant på Whiskey Sour med smakrika skogsbär och kikärtsspad istället för äggvita.
Du behöver:
40 ml Jim Beam
30 ml citronsaft
20 ml skogsbärssockerlag
30 ml aquafaba (vätskan från förkokta kikärtor)
Gör så här:
- Skogsbärsockerlag: Värm lika delar socker och vatten tillsammans med blandade skogsbär tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
- Häll bourbon, skogsbärssockerlag, citronsaft och kikärtsspad i en shaker fylld med is och skaka om ordentligt.
- Dubbelsila blandningen för att bli av med resterande fruktkött.
- Häll i blandningen i ett martiniglas och garnera med citronzest och blåbär.
Fler recept: 5 klassiska bourbon-drinkar
Annons