Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ät under Tre kronor!

26 sep, 2012
AvÅsa Pavuls
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Se hit alla älskare av svensk gastronomi! Restaurang Stadshuskällaren i Stadshuset har nyligen öppnats på nytt och fått ett rejält ansiktslyft och ny regi. Teamet bakom förvandlingen är bl a Anderas Hedlund, Årets kock 2002, och inredningslegenden Jonas Bohlin som tidigare bland annat inrett Sturehof, Riche, AG och Rolf kök. Tanken är att den anrika restaurangen ska bli ett flaggskepp för svensk gastronomi och närproducerade råvaror såsom fisk, vilt, bär och svamp kommer att få stå i centrum. Men även klassiker som Wallenbergare, kokt oxbringa och lax med dillstuvad potatis kommer alltid att finnas på menyn. God och okonstlad svensk mat helt enkelt – till rimliga priser! Även inredningen är helt svensk och varsamt framtagen genom ett gedigert researcharbete från arkitektens sida. Man har tittat på gamla bilder från restaurangen och i mesta möjliga mån försökt återskapa och bevara det gamla, men anpassat inredningen till dagens behov. Resultatet är en elegant finkrogsmiljö utan att man känner sig minsta obekväm.

Annons

Ett oslagbart tips om man har något att fira eller bara vill lyxa till det lite extra är att bege sig hit och beställa in Nobelmenyer från valfritt år! Fjolårets Nobelmeny finnas alltid på menyn men vill man t ex beställa in en Nobelmeny från 1958 får man vara ute minst en vecka i förväg med beställningen.

Bardelen
Annons