Ut- och invänd toast med grönkålspesto
04 feb, 2019
AvRedaktionen
Supergod toast med grönkålspesto, skinka och riven ost. Testa att steka mackan ut och in, med skinkan och osten på utsidan!
Annons
4 personer
Du behöver:
8 brödskivor
16 skivor skinka
175 g riven ost
smör, till stekning
Grönkålspesto:
100 g skållade mandlar
25 g parmesan
100 g riven grönkål
1/2 citron, saft
1 dl olivolja
flingsalt
Gör så här:
- Rosta mandlarna i torr stekpanna och mixa tillsammans med parmesan, grönkål (riven och den hårda stjälken borttagen), citronsaft och olja. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.
- Bred hälften av bröden med peston. Linda in skinkan runt de andra. Lägg dem ovanpå pestobröden så att skinkan hålls fast där emellan.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek bröden frasiga och varma på skinksidan, lägg på den rivna osten på toppen av brödet så den smälter av värmen, vänd sedan toasten när skinkan är spröd så osten också får färg. Servera genast.
Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Annons