Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Våfflor med keso och hallonchiasylt

10 nov, 2016
AvRedaktionen
Våfflor med keso och hallonchiasylt.
Våfflor är en favorit till både dessert och brunch. Det här receptet får ett lyft med keso i smeten och en frisk och härlig hallonsylt med chiafrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingredienser:

2 dl keso

100 g smör

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl mjölk

Topping:

hallonchiasylt

keso

hampa- och pumpafrö

Hallonchiasylt:

Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och keso.
  3. Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät.
  4. Tillsätt 3⁄4 av det avsvalnade smöret.
  5. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen.
  6. Grädda våfflorna och servera med sylt, keso och och frön.
Våfflor med keso och hallonchiasylt.
Våfflor med keso och hallonchiasylt.

Recept och foto: Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons