Våfflor med keso och hallonchiasylt
10 nov, 2016
AvRedaktionen
Våfflor är en favorit till både dessert och brunch. Det här receptet får ett lyft med keso i smeten och en frisk och härlig hallonsylt med chiafrön.
Annons
Ingredienser:
2 dl keso
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
Topping:
hallonchiasylt
keso
hampa- och pumpafrö
Hallonchiasylt:
Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och keso.
- Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät.
- Tillsätt 3⁄4 av det avsvalnade smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen.
- Grädda våfflorna och servera med sylt, keso och och frön.
Recept och foto: Arla
Annons