6 spännande våfflor för alla smaker
1. Bananvåfflor med kokosgrädde och blåbär
Med banan i smeten blir våfflorna härligt söta. Dessutom är det nyttigt, glutenfritt och himla gott! Toppa med kokosgrädde och blåbär.
Till receptet >>
2. Tacovåfflor med pulled chicken
Tacovåfflan är en rolig variant på fredagstacon. Servera med pulled chicken, fried black beans, picklad rödlök, mango, koriander och gräddfil.
Till receptet >>
3. Frasiga falafelvåfflor utan ägg
En våffelsmet utan ägg blir ofta lite frasigare. Dessa är både frasigare och matigare än de flesta våfflor. Servera gott grönt till och toppa med en smakrik kall sås.
Till receptet >>
4. Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax
Matigt gröna våfflor med spenat och örter. Servera med en underbart krämig äggröra med ricotta, skivor av rökt lax och skivade rädisor.
Till receptet >>
5. Chokladvåfflor med grädde och björnbär
Chokladvåfflor med vispgrädde och björnbär. Servera som en rolig och lite oväntad dessert efter middagen eller som frukost till någon du tycker om.
Till receptet >>
6. Belgiska våfflor med glass och kolasås
Belgiska våfflor görs traditionellt med jäst, men det går bra med bakpulversmet också. Gräddas alltid i ett belgiskt våffeljärn dock!
Till receptet >>
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo