Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Valnötskaka med brynt smör – god som tårtbotten

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Valnötskaka.
En luftig kaka gjord på egen-mixat valnötsmjöl är perfekt att använda till tårtbottnar. Brynt smör ger kakan extra god smak av smörkola och nötter. Lägg lite lättvispad vaniljgrädde och säsongens bär mellan bottnarna och bjud på en enkel men smakrik tårta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 plåt

Du behöver:

185 g valnötter

185 g strösocker

5 ägg

50 g vetemjöl

300 g Arla Svenskt Smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Mixa valnötter och socker fint i en matberedare.
  3. Tillsätt ägg och mjöl och mixa ytterligare.
  4. Bryn smöret och låt svalna något.
  5. Mixa i smöret lite i taget tills allt är tillsatt och smeten är slät.
  6. Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
  7. Baka mitt i ugnen ca 10-15 min.
Valnötskaka.
Valnötskaka.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons