Valnötskaka med brynt smör – god som tårtbotten
17 aug, 2017
AvRedaktionen
En luftig kaka gjord på egen-mixat valnötsmjöl är perfekt att använda till tårtbottnar. Brynt smör ger kakan extra god smak av smörkola och nötter. Lägg lite lättvispad vaniljgrädde och säsongens bär mellan bottnarna och bjud på en enkel men smakrik tårta.
Annons
1 plåt
Du behöver:
185 g valnötter
185 g strösocker
5 ägg
50 g vetemjöl
300 g Arla Svenskt Smör
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°.
- Mixa valnötter och socker fint i en matberedare.
- Tillsätt ägg och mjöl och mixa ytterligare.
- Bryn smöret och låt svalna något.
- Mixa i smöret lite i taget tills allt är tillsatt och smeten är slät.
- Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
- Baka mitt i ugnen ca 10-15 min.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons