Marinerad citrus med grädde, glass och maräng
10 mar, 2018
AvRedaktionen
Fruktsallad i lite annorlunda tappning. Vaniljmarinerade citrusskivor med vispad grädde, glass och marängkross. Frisk och fräsch dessert efter middagen!
Annons
6–8 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
20–25 maränger
1 liter vaniljglass
4 dl vispgrädde
Vaniljkokta citrusfrukter:
2 citroner
2 blodapelsiner eller blodgrape
2 apelsiner
1 dl socker
1 dl vatten
1/2–1 msk rom eller konjak (valfritt)
1/2 vaniljstång
Gör så här:
Skär av skalet på citrusfrukterna och skär sedan tunna skivor med hjälp av en vass kniv. Koka upp socker, vatten och frön från 1/2 vaniljstång. Lägg i citrusskivorna och låt sjuda på svag värme ca 3–5 minuter. Ställ av kastrullen, häll eventuellt i rom eller konjak, och låt svalna.
Vispa grädden. Arrangera citrusskivorna på ett stort fat och smula över några maränger. Servera tillsammans med vispad grädde, vaniljglass och marängerna som blir över.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons