Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vaniljpannkakor med flädersorbet och färska bär

06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på vaniljpannkakor med flädersorbet och färska bär
Pannkakor med grädde och sylt i all ära men här lägger vi i en extra växel. Låt oss presentera dessa vaniljpannkakor med flädersorbet och färska bär! Godare än så här blir det inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Vaniljpannkakor med flädersorbet och färska bär

Pannkakor med en twist blir en underbar och somrig efterrätt!

Bjud på vaniljpannkakor med flädersorbet och färska bär

4 portioner

Du behöver:

1 vaniljstång
2 ägg
2 msk rörsocker
1 ekologisk citron
Salt
30 g smör
6 dl lättfil
2 dl standardmjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
5 dl (300 g) vetemjöl
Smör till stekning

Sockerlag:

2 dl vatten
2 dl strösocker

Fläderblomssorbet:

2 ½ dl koncentrerad fläderblomssaft
3 ½ dl vatten
1 knivsudd salt
2 ekologiska citroner

Till servering:

150 g hallon
150 g jordgubbar
50 g krusbär
50 g röda vinbär
1 knippe färsk mynta

Gör så här:

  1. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa ihop med ägg, socker, finrivet citronskal och salt.
  2. Smält smöret och vispa ner det i smeten med lättfil och mjölk. Blanda bakpulver, bikarbonat och mjöl i en annan bunke och vispa sedan ner i äggsmeten. Låt smeten stå i kylskåpet ett par timmar.
  3. Koka ihop vatten och socker till en sockerlag. Blanda sockerlag med fläderblomssaft och vatten i en behållare. Smaka av med salt, finrivet citronskal och citronsaft. Kör till en krämig sorbet i glassmaskin. Stek pannkakorna gyllene i smör i en stekpanna.
  4. Skölj och snoppa bären. Plocka bladen från myntan. Servera pannkakorna med kulor av flädersorbet. Fördela bären ovanpå och strö mynta över.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

Annons