Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vår allra godaste kladdkaka

07 nov, 2017
AvRedaktionen
Vår allra godaste kladdkaka. Foto: Jan Baldvin
Det finns många varianter på kladdkaka. Vår absoluta favorit är den här, med ett härligt krämigt innehåll. Muscovadosockret ger kakan en extra rik och fyllig smak, men det går bra att ersätta med farinsocker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

50 g smör

2 ägg

2 dl mörkt muscovadosocker

1/2 dl matolja

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnssäker form på 20 diameter och klä den inuti med bakpapper. Smält smör. Vispa ägg och muscovadosocker luftigt, rör ner smör och olja.

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll ner i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills kakan är fast men fortfarande har en lös kärna. Prova med en sticka.

Servera med lättvispad grädde. Kakan går också bra att frysa.

Tips! Vill du får kladdkakan extra chokladrik kan du trycka ner 50 g (en halv kaka) mörk choklad och i smeten innan du gräddar den.

Läs också: 10 sätt att göra kladdkakan extra god

Vår allra godaste kladdkaka. Foto: Jan Baldvin
Vår allra godaste kladdkaka. Foto: Jan Baldvin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons