Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Våra 5 populäraste sillsmaker och en spännande nyhet

22 mar, 2016
AvRedaktionen
Inlagd sill är ett måste för många svenskar under högtider som jul, påsk och midsommar. Även om många fortfarande väljer traditionella smaker, så är allt fler nyfikna på att testa nya.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets smak från Abba – asiatisk citrussill med yuzu & shiso.
Årets smak från Abba – asiatisk citrussill med yuzu & shiso.

Våra 5 populäraste sillsmaker:

1. Löksill

2. Senapssill

3. Inlagd sill

4. Fransk löksill

5. Skärgårdssill

Årets nyhet från Abba är smaksatt med yuzo och shiso. Två spännande asiatiska smaker som under de senaste åren gjort entré även i de västerländska köken.

  • Yuzu är en citrusfrukt som odlas i Korea. Den smakar som en blandning av grapefrukt, mandarin och citron.
  • Shiso är en ört som är mycket vanlig i japansk matlagning. Dess smak påminner om krasse.

– Årets smak är syrlig och fräsch, och är ett härligt exempel på fusion när det är som bäst – svensk tradition möter spännande asiatiska smaker. Det här en smak som vi tror kommer gå hem även i de yngre målgrupperna och förnya bilden av sill, säger Cecilia Sajland, marknadsdirektör på Orkla Foods Sverige.

Årets smak genom åren:

  • 2016: Asiatisk citrussill med yuzu & shiso
  • 2015: Smögensill med caviar & äpple
  • 2014: Ramslök Citron
  • 2013: Ingefära Lime
  • 2012: Fläder Citron
Annons