God och nyttig råkostsallad
14 sep, 2017
Råkostsallad är ett gott och nyttigt tillbehör. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas så smakerna hinner sätta sig ordentligt. Den håller flera dagar, upp till ett par veckor, i kylskåp.
Annons
4 personer
Du behöver:
200 g vitkål
1 liten purjolök
2 morötter
1 paprika
1⁄2 dl av vardera *vinäger, olja & vatten
1⁄2 dl socker
1⁄2 tsk salt
Gör så här:
- Skölj och finstrimla vitkål och purjolök.
- Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
- Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt.
- Häll lagen het över grönsakerna.
- Blanda om och låt salladen kallna.
- Förvara i kylskåp.
*Tips! Välj vinäger efter smak. Till exempel vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Dubbla eller trippla gärna hela receptet!
Testa också: Picklad rödlök – enkelt grundrecept
Annons