Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

God och nyttig råkostsallad

14 sep, 2017
God och nyttig råkostsallad.
Råkostsallad är ett gott och nyttigt tillbehör. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas så smakerna hinner sätta sig ordentligt. Den håller flera dagar, upp till ett par veckor, i kylskåp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

200 g vitkål

1 liten purjolök

2 morötter

1 paprika

1⁄2 dl av vardera *vinäger, olja & vatten

1⁄2 dl socker

1⁄2 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj och finstrimla vitkål och purjolök.
  2. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
  3. Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt.
  4. Häll lagen het över grönsakerna.
  5. Blanda om och låt salladen kallna.
  6. Förvara i kylskåp.

*Tips! Välj vinäger efter smak. Till exempel vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Dubbla eller trippla gärna hela receptet!

Testa också: Picklad rödlök – enkelt grundrecept

Picklad rödlök är ett gott tillbehör.
Picklad rödlök är ett gott tillbehör. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons