Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vårgrönpotatissallad med sockerärter och salladslök

15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
AvMaud Onnermark
Recept på vårgrönpotatissallad med sockerärter och salladslök
Den här vårgrönapotatissalladen gör sig allra bäst med färskpotatis om det finns – som blandas med salladslök, ärter och sockerärter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Vårgrönpotatissallad

Hittar du färskpotatis är den förstås given i den här salladen.

Så gör du en vårgrönpotatissallad

4 portioner

Du behöver:

1 ägg
1 kg kokt småpotatis, gärna färskpotatis
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
4 salladslökar
150 g sockerärter
200 g ärter från frysen
1 handfull färsk dill
1 handfull färsk körvel

Gör så här:

  1. Koka ägget så gulan fortfarande är mjuk, ca 6–7 minuter. Skölj i kallt vatten. Dela de kokta potatisarna i mindre bitar och vänd ner dem i en marinad med olja, vinäger, senap, salt och peppar.
  2. Ansa och skär salladslök och sockerärter i mindre bitar och blanda ner dem i potatissalladen tillsammans med upptinade ärter.
  3. Strö rikligt med kryddörter över salladen och servera med ägghalvor på toppen.

Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette

Annons