Vårkyckling i marsalavin med romansallad
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Små vårkycklingar hittar du i saluhallar eller välsorterade matbutiker. Går att ersätta med kycklingklubbor och/eller -bröst.
Annons
Tid: 45 minuter
Du behöver:
12 vårkycklingar
3 msk vetemjöl
salt och peppar
100 g smör
5 msk olivolja
3 dl marsalavin
3 kvistar rosmarin
Gör så här:
Skölj och torka de urtagna vårkycklingarna. Vänd dem i mjöl med salt och peppar. Lägg hälften av smöret och oljan i en stekpanna och bryn fåglarna i det. Sätt ugnen på 200°. Lyft över fåglarna till en långpanna. Lägg i resten av smöret och oljan i stekpannan och tillsätt marsalavin när smöret smält. Lägg i rosmarin och låt koka tills vinet har kokat in en aning. Häll såsen över fåglarna och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter tills de är genomstekta. Lägg upp på fat och ringla över såsen. Servera med en sallad och en dressing på 5 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, salt och peppar.
Annons