Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vårkyckling i marsalavin med romansallad

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Små vårkycklingar hittar du i saluhallar eller välsorterade matbutiker. Går att ersätta med kycklingklubbor och/eller -bröst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vårkyckling i marsalavin med romansallad.
Vårkyckling i marsalavin med romansallad.

Tid: 45 minuter

Du behöver:

12 vårkycklingar

3 msk vetemjöl

salt och peppar

100 g smör

5 msk olivolja

3 dl marsalavin

3 kvistar rosmarin

Gör så här:

Skölj och torka de urtagna vårkycklingarna. Vänd dem i mjöl med salt och peppar. Lägg hälften av smöret och oljan i en stekpanna och bryn fåglarna i det. Sätt ugnen på 200°. Lyft över fåglarna till en långpanna. Lägg i resten av smöret och oljan i stekpannan och tillsätt marsalavin när smöret smält. Lägg i rosmarin och låt koka tills vinet har kokat in en aning. Häll såsen över fåglarna och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter tills de är genomstekta. Lägg upp på fat och ringla över såsen. Servera med en sallad och en dressing på 5 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, salt och peppar.

Annons