Nu lanseras världens dyraste lakrits (med tryffel och störcaviar)
I samband med årets Lakritsfestival lanseras världens dyraste lakrits.
Lakritsen består av en åtta veckor lagrad handrullad saltlakrits med 10 procent rålakrits från Kalabrien. Rålakritsen är omgiven av vit Toscano white-choklad från Amedei smaksatt med svart tryffel från Perigord, vit tryffel från Alba (tuber magnatum pico som anses vara en av världens mest exklusiva och dyrbara råvaror), hasselnötter från Piemonte och torkad Iransk störcaviar.
Ja, ni hör ju själva, inte låter den billig. Och inte låter den äcklig.
LÄS OCKSÅ: 6 ANLEDNINGAR TILL ATT DET ÄR BRA ÄTA LAKRITS
Christian Haupt är ägare och grundare av Haupt Lakrits som ligger bakom den nya lakritsen.
– Vi arbetar dagligen med att söka efter de främsta råvaruleverantörerna inom konfektyr och kom för en tid sedan i kontakt med en italiensk leverantör av frystorkad tryffelsvamp. Vi bestämde oss för att testa och insåg snabbt att det här blir väldigt gott – men också väldigt dyrt. Så varför inte göra världens dyraste lakrits, kommenterar Christian Haupt släppet.
Haupt Lakrits kommer bara att tillverka den exklusiva lakritsen i ett kilo fördelat på tio stycken förpackningar. Varje förpackning väger 80 gram och är unikt designad och handmålad av målaren och grafikern Cecilia Haupt. Priset? 3 600 kronor per förpackning.
Men bäst av allt: det hela är ett välgörenhetsprojekt där alla intäkter från försäljningen skänks till Barncancerfonden. Vill du lägga vantarna på den exklusiva sötsaken bör du ta dig till Lakritsfestivalen på Annexet i Stockholm helgen den 1-2 april.