Världens enklaste varma skaldjurs-plateau
Världens enklaste varma skaldjurs-plateau
4 personer
I det här receptet lyckas man förena enkelt och nyttigt med gott och lyxigt!
2–4 kokta humrar
500 g färska blåmusslor
8–12 kokta scampi med skal
valfria skaldjur (t ex räkor med skal)
olivolja
Garnityr:
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 knippe bladpersilja (finhackad)
1 chilipepparfrukt (finhackad, urkärnad)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Dela humrarna och lägg på ett stort ugnsfast fat. Ett tips är att knäcka klorna redan nu, så är det enklare att öppna dem när hummern är varm. Tvätta och rensa blåmusslorna. Se till att de är ordentligt slutna. Släng de som är skadade eller öppnade. Fördela musslorna runt hummern. Lägg även räkorna runt om samt eventuellt andra skaldjur. Ringla rejält med olivolja över allt. Baka skaldjuren i cirka 15 minuter eller tills musslorna är öppnade. Skaka gärna pannan om musslorna har kommit i kläm och inte har öppnats. Släng dem som inte har öppnats. Strö vitlök, persilja och chilipeppar över de varma skaldjuren så fort de har tagits ur ugnen. Servera de varma skaldjuren med en god aioli med massor av vitlök!
Av: Cathrine Schück