Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vårlig primörsallad

01 jun, 2010
AvRedaktionen
En färgstark sallad med färska primörer som morötter, vårlökar och sockerärtor. Koka grönsakerna lätt och toppa med smör och kryddor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vårlig primörsallad.
Vårlig primörsallad.

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

3 morötter

3 vårlökar

100 g sockerärter

2 msk smör (25 g)

1/2 tsk spiskummin

1 msk färsk persilja, hackad

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk citronsaft

1 nypa havssalt

Gör så här:

Skala morötter och lök och dela i långa bitar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter så att det blir lite mjuka. Häll av vattnet och lägg upp grönsakerna på ett vackert fat. Lägg på några små klickar smör och krydda med spiskummin, persilja, vitlök och citron. Blanda och strö över havssalt.

Annons