Vårlig primörsallad
01 jun, 2010
AvRedaktionen
En färgstark sallad med färska primörer som morötter, vårlökar och sockerärtor. Koka grönsakerna lätt och toppa med smör och kryddor.
Annons
4 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
3 morötter
3 vårlökar
100 g sockerärter
2 msk smör (25 g)
1/2 tsk spiskummin
1 msk färsk persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk citronsaft
1 nypa havssalt
Gör så här:
Skala morötter och lök och dela i långa bitar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter så att det blir lite mjuka. Häll av vattnet och lägg upp grönsakerna på ett vackert fat. Lägg på några små klickar smör och krydda med spiskummin, persilja, vitlök och citron. Blanda och strö över havssalt.
Annons