Varm chokladbakelse med vaniljglass
25 okt, 2015
AvRedaktionen
En chokladbakelse med rinnande krämigt innehåll. Oemotståndlig! Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa salt
2 ägg
vaniljglass och citronmeliss (till servering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna samt äggen i kastrullen. Rör smeten slät och häll upp i smorda portionsformar.
Baka chokladbakelserna i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter. De ska vara kladdiga inuti. Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson
Annons