Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm chokladbakelse med vaniljglass

25 okt, 2015
AvRedaktionen
Varm chokladbakelse med vaniljglass.
En chokladbakelse med rinnande krämigt innehåll. Oemotståndlig! Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

125 g smör

1 1/2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 nypa salt

2 ägg

vaniljglass och citronmeliss (till servering)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna samt äggen i kastrullen. Rör smeten slät och häll upp i smorda portionsformar.

Baka chokladbakelserna i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter. De ska vara kladdiga inuti. Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.

Varm chokladbakelse med vaniljglass.
Varm chokladbakelse med vaniljglass.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons