Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Varm chokladbakelse med vaniljglass

25 okt, 2015
AvRedaktionen
Varm chokladbakelse med vaniljglass.
En chokladbakelse med rinnande krämigt innehåll. Oemotståndlig! Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

125 g smör

1 1/2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 nypa salt

2 ägg

vaniljglass och citronmeliss (till servering)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna samt äggen i kastrullen. Rör smeten slät och häll upp i smorda portionsformar.

Baka chokladbakelserna i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter. De ska vara kladdiga inuti. Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.

Varm chokladbakelse med vaniljglass.
Varm chokladbakelse med vaniljglass.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons