Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter

19 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter. Salladen kan med fördel förberedas. Den blir nästan bara godare av att stå till sig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter.
Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter.

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

6 kotletter

1 dl finhackade blandade örter

olivolja

1 vitlöksklyfta

flingsalt och grovmalen svartpeppar

1 rödlök

2 morötter

3 selleristjälkar

2 vitlöksklyftor

2–3 kvistar rosmarin

1–2 röda chilifrukter

1 dl vatten

1 burk cannellinibönor

12–15 soltorkade tomater i olja

250 g mozzarella

3 msk vit balsamicovinäger

50 g rucolasallad

Gör så här:

Blanda örterna och 4 msk olivolja med finhackad vitlök och gnid in örtoljan i kotletterna tillsammans med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Låt ligga och marinera. Strimla rödlöken och fräs den lätt med 1/2 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Skär morötter och selleri i fina skivor och finhacka vitlök, rosmarin och urkärnade chilifrukter. Låt allt steka på medelvärme och smaka av med salt och peppar. Häll över 1 dl vatten och sjud i några minuter. Grönsakerna ska inte bli mjuka! Ta av pannan och blanda ner de avrunna bönorna med soltorkade tomater, tärnad mozzarella och vinäger. Smaka eventuellt av med lite mer salt. Grilla de marinerade kotletterna på utegrillen eller i grillpanna på spisen, ca 5 minuter på varje sida. Är skivorna tjocka kan de behöva några minuter extra. Servera de nygrillade kotletterna till den varma bönsalladen och krispig rucola.

Annons