Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
6 kotletter
1 dl finhackade blandade örter
olivolja
1 vitlöksklyfta
flingsalt och grovmalen svartpeppar
1 rödlök
2 morötter
3 selleristjälkar
2 vitlöksklyftor
2–3 kvistar rosmarin
1–2 röda chilifrukter
1 dl vatten
1 burk cannellinibönor
12–15 soltorkade tomater i olja
250 g mozzarella
3 msk vit balsamicovinäger
50 g rucolasallad
Gör så här:
Blanda örterna och 4 msk olivolja med finhackad vitlök och gnid in örtoljan i kotletterna tillsammans med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Låt ligga och marinera. Strimla rödlöken och fräs den lätt med 1/2 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Skär morötter och selleri i fina skivor och finhacka vitlök, rosmarin och urkärnade chilifrukter. Låt allt steka på medelvärme och smaka av med salt och peppar. Häll över 1 dl vatten och sjud i några minuter. Grönsakerna ska inte bli mjuka! Ta av pannan och blanda ner de avrunna bönorna med soltorkade tomater, tärnad mozzarella och vinäger. Smaka eventuellt av med lite mer salt. Grilla de marinerade kotletterna på utegrillen eller i grillpanna på spisen, ca 5 minuter på varje sida. Är skivorna tjocka kan de behöva några minuter extra. Servera de nygrillade kotletterna till den varma bönsalladen och krispig rucola.