Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varma rödbetor med örtolja och parmesan

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

20 minuter

Passar även utmärkt på en buffé.

8–10 färska rödbetor

1 näve rucola eller blandad grön sallad

1 dl olivolja

1–2 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika (eller blandade örter)

salt och peppar

1 dl parmesanost (grovriven)

Koka rödbetorna mjuka och lägg upp dem i skivor eller klyftor på ett fat med rucolasallad. Mixa olivoljan med vitlök och basilika till en slät grön örtolja. Smaka av med salt och peppar. (Passa på att göra detta medan rödbetorna kokar.) Ringla olja över rödbetorna och blanda runt med salladen. Avsluta med att strö över den grovrivna parmesanosten.

Annons