Varmrökt lax kedgeree
Varmrökt lax kedgeree
2 personer
Tid: 10 minuter
Basmatiris är medium på GI-skalan, men citronen hjälper till sänka värdet.
150 g varmrökt lax (i bitar)
3 ägg
basmatiris i mikrougnsförpackning
2 salladslökar (skivade)
1 röd chili (finhackad, utan frön)
smör
2 tsk curry
1 litet knippe persilja (grovhackad)
citronklyftor
Lägg äggen i kokande vatten i 7 minuter. Skölj under kallt vatten och skala. Mikra rispåsen enligt förpackningens anvisningar. Stek under tiden salladslök och chili med en klick smör i en liten gryta med nonstickbeläggning. Tillsätt curry och låt steka i någon minut. Tillsätt riset och rör om. Vänd i fi sken tills bitarna är varma. Rör i persiljan. Fördela på 2 tallrikar och toppa med halverade ägg. Servera med citronklyftor, som kan pressas över.