Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varmrökt lax kedgeree

17 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
EMV802 10minuterÌÐE.indd

Varmrökt lax kedgeree

2 personer

Tid: 10 minuter

Basmatiris är medium på GI-skalan, men citronen hjälper till sänka värdet.

150 g varmrökt lax (i bitar)

3 ägg

basmatiris i mikrougnsförpackning

2 salladslökar (skivade)

1 röd chili (finhackad, utan frön)

smör

2 tsk curry

1 litet knippe persilja (grovhackad)

citronklyftor

Lägg äggen i kokande vatten i 7 minuter. Skölj under kallt vatten och skala. Mikra rispåsen enligt förpackningens anvisningar. Stek under tiden salladslök och chili med en klick smör i en liten gryta med nonstickbeläggning. Tillsätt curry och låt steka i någon minut. Tillsätt riset och rör om. Vänd i fi sken tills bitarna är varma. Rör i persiljan. Fördela på 2 tallrikar och toppa med halverade ägg. Servera med citronklyftor, som kan pressas över.

Annons